Helyzetjelentés :)
2011. augusztus 02. írta: Biedronka

Helyzetjelentés :)

Már csak pár nap és útra kelünk. Immáron hazafelé vesszük az irányt. Azért tartalmas volt ez a 4 hét. Olyan tömör gyönyörként tudnám jellemezni.
23-án kirándulni voltunk a hegyekben (Góry Stołowe). Részt vettünk egy olyan "hardcore" túrán. Egyik oldalon Lengyelország, másik oldalon Csehország. A túra maga hatalmas kövek, sziklák között, alatt folyt. Néhol olyan szűk szorosokban, hogy egy kövérebb ember már nem fért volna el. Attól féltem, hogy beszorul a fejem. Emlékezetes volt, az biztos. A táj gyönyörű, bár sokszor inkább arra figyeltem, hogy ne essek el, ne lépjek bele a vízbe. Aztán útba ejtettük Duszniki városát. Igen kellemes, hangulatos kis város. Ezen kívül látogatást tettünk egy papírmúzeumban, ahol én csak a vásárig jutottam, megkóstoltuk, hogy milyen az a mézszelet málnával, sétáltunk, csoportképet készítettünk (szegény Roland, kb. 20 darab fényképező lógott a karjain). Jó kis nap volt, finom ebéddel, kemény túrával, városnézéssel.
De azért itt is próbáljuk még felfedezni a várost illetve az elrejtett törpéket. Mint például ma is. Szíves törpe, napraforgós törpe, utazó törpe etc... mindegyik nagyon kedves. Ma felfedeztem még egy kis dombocskát, amiről igazán szép kilátás nyílik a katedrálisra és az Odera túlsó partján fekvő épületekre. Illetve eltaláltam véletlenül a Park Stanisława Tołpy-hoz is. Mint minden park és zöld terület Lengyelországban, ez is elbűvölő. Magával ragad a sok zöld, a kacsák hada, a hattyú, az öreg fák, a kis sziget a tavacska közepén, az épületek körülötte. Úgy minden. :) Jól esett egy kicsit egyedül lenni és hazafelé sétálni a napsütésben. Időnként már úgy érzem, hogy megfulladok ebben a "sosem vagyok egyedül" állapotban. De már csak pár nap és otthon leszek. Addig is várakozás, csütörtök az izgalom, péntek meg a hatalmas izgalom és boldogság napja. :))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://biedroneczko.blog.hu/api/trackback/id/tr963121440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verots 2011.08.03. 10:15:38

ó, hát a péntek az már holnapután! de jó! :)) jó utat majd hazafelé, és néha arról is írj, itthon mi történik! :)

Biedronka 2011.08.10. 17:02:35

@verots: Köszönjük, megvolt a hazaút is már. Aztán igyekszem jelentést adni kicsiny életemről. Jelenleg időm az van rá. :)
süti beállítások módosítása